Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Bandy

Hammarbys storstjärna knäskadad

Efter storförlusten mot Sandviken kom nästa smäll för Hammarby: Patrick Nilsson är knäskadad och kan bli borta flera veckor.

De dåliga nyheterna kom på löpande band för Hammarby på tisdagen. Först förlorade man med 2-7 mot Sandviken. Och sedan kom beskedet att Patrik Nilsson kan bli borta från spel i flera veckor.

– Jag har fått en spricka i en knäskålssena, så jag har vilat sedan förra matchen. Jag pratade med sjukgymnasterna och de sa att jag skulle prova att spela. Men det var inget vidare, så det var bara att kliva av, säger Patrik Nilsson.

Hammarby möter Västerås hemma på Zinkensdamm på fredag, men får då klara sig utan Nilsson. Det är ännu oklart hur lång tid poängsprutan - fem mål på tre matcher så här långt - blir borta från spel. I värsta fall kan det röra sig om flera veckor.

– Nu får jag vila tills det bli bra. När jag trycker ifrån så kopplar lårmuskeln ur och jag får ingen fart. Och då förstör man både för sig själv och för laget, säger han.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".