Silly season är över innan den ens började

Landat i Abu Dhabi. Varmt och skönt.

Men när man tittar ut över byggden får man definitivt inte intrycket av att vara i Mellersta Östern. Kunde lika väl vara New York. Skyskraporna är lika många och höga.

På söndag körs Abu Dhabi gp för tredje gången på 5,554 km långa Yas Marina Circuit.

Påminner om Monaco med en skillnad. Hamnen är mycket mindre. Men hotellpriserna är de samma. Svindyrt nära banan. Något billigare inne centrum som ligger ca 30 minuter med bil från banan.

Första året gjorde arrangörerna en deal med hotellen och subventionerade hotellen för pressen. Men inte ens de hade tydligen råd längre och dragit in stödet. Tyvärr.

Varken loppet eller banan är särskilt utmanade för förarna. Och det finns inte många roliga minnen.

Första året stängdes pressparkeringen från en dag till nästa. Anledningen var att hustrun till en av shejkerna kom ut till banan och då fick ingen annan parkera i närheten.

Pressrummet är det bästa av alla. Stort och med tre väggar utrustade med massor av tv. När man kommer in får man intrycket att så här måste de se ut i rymdcentralen i Huston.

Gästfriheten är det inget fel på. Även om taxichauffören tog en omväg till hotellet och behöll växeln utan att ens fråga. Hann inte säga något innan han drog iväg.

Silly season är över innan den ens började. Finns inga bilar lediga hos något toppteam längre.

Både Nico Rosberg och Michael Schumacher har förlängt sina kontrakt med Mercedes. Hos McLaren och Ferrari är det också fullt. Så Renault Lotus är det enda som kanske har en bil ledig. Robert Kubica skall opereras en gång till.

Frågan är om han verkligen blir helt återställd efter den svåra kraschen i rallybilen och viktigast av allt. Kommer den högra handen att fungera 100%? Jag har mina tvivel.

Fredrik af Petersens
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".