Protest kan påverka serieutgången

På onsdagen lämnade division 2-laget Valsta-Syrianska in den protest som de hoppas ska återbörda tre poäng till klubben.
Och de tre poängen kan bli avgörande för utgången av serien. Om Valsta-Syrianska får tillbaka dem har man fortfarande chansen att gå upp i Superettan.
Förbundsstyrelsen ska snabbehandla ärendet.

Det var för snart tre veckor sedan som publiken attackerade domarna i Valsta Syrianskas hemmamatch mot Väsby, efter att Väsby fått en straff sent i matchen, som slutade 2–2.
Tävlingsutskottet tilldömde då klubben tre poängs avdrag samt 40 000 kronor i böter.

Förbundsstyrelsen meddelar att man har ambitionen att snabbehandla ärendet och meddela beslut i frågan innan söndag, då spelas nämligen sista omgången i serien.
Om Valsta-Syrianska får tillbaka de tre poängen har man fortfarande chansen att gå upp i Superettan, allt avgörs i sista omgången på söndag.

Om förbundsstyrelsen står vid Tävlingsutskottets dom är det första gången som ett lag fråntas poäng i svensk fotboll på grund av våld mot domaren.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista