Brottningsförbundet tar nya grepp

Man lämnar gamla invanda hjulspår och tar till nya grepp. Det ska bli ordning och reda i de Svenska brottningsförbundet, menar ordförande Tony Stigsson.
 – Vi är inne i en process där vi ska förnya oss för att skapa ett gott utvecklings och samarbetsformat, säger han till Radiosporten.

Tanken väcktes i våras, med tog ny fart för en månad sen då Leo Mylläri meddelade att han lämnar sin post som förbundskapten.

Organisationen ska bli proffsigare med en heltidsanställd förbundskapten i en utvidgad roll med ansvar för ekonomi-sposring och talangutveckling. Bredvid sig kommer landslagskaptener att finnas.

Ljungberg en av kandidaterna
Förbundet jobbar just nu med fyra kandidater och den nya sportchefen ska vara utsedd till mitten av november. Stigsson bekräftar för Radiosporten att Mikael Ljungerg, olympisk mästare i Sydney 2000, är en av kandidaterna.

Det resultat förbundet vill se i och med nysatsningen är ett bättre utvecklingsklimat och ett antal medlajer i OS i Peking om fyra år.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".