Fyra medaljer i sim-VM i natt

Fyra medaljer – tre silver och ett brons. Det är svenskt facit efter finalpassen i kortbane-VM i Indianapolis, natten mot söndagen.
Josefin Lillhage (100 m fritt), Anna-Karin Kammerling (50 m fjäril) och Stefan Nystrand (50 m fritt) tog alla silver och damernas lag på 4x100 m medley tog brons. 

Det mest överraskande silvret tog Lillhage som är bäst på den dubbla distansen. Med tiden 53,56 knep hon silvret efter överlägsna segrarinnan Lisbeth Lenton, Australien, som vann på 52,67.

Anna-Karin Kammerling var regerande världsmästare på 50 m fjäril, men fick se sig slagen av hemmasimmaren Jenny Thompson som vann med 13 hundradelars marginal på 25,89.

Stefan Nystrand var bara åtta hundradelar från guldet, som i stället gick till rutinerade Mark Foster, Storbritannien. Britten vann på 21,58.

I medleylagkappen fixade Josefin Lillhage svenskt brons med en stark avslutningssträcka. Övriga i laget var Therese Svendsen, Sara Larsson och Johanna Sjöberg.
Australien vann på 3.54,95 och förbättrade därmed Sveriges världsrekord från kortbane-VM 2002 med 83 hundradelar. USA kom tvåa och svenskorna noterade 4.01,76 på bronsplatsen.

Sverige har hittills tagit fem medaljer i kortbane-VM i Indianapolis.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".