handbolls-vm

Ahlm: "Vi går för att spela vidare"

1:43 min

Johanna Ahlm och resten av handbollslandslaget är överens. De ska besegra Frankrike i åttondelen och vidare till VM-final.

Radiosportens kommentatorer på plats tycker att Johanna Ahlm var klart bäst på plan i förlustmatchen mot Danmark som kostade Sverige lättare motstånd i åttondelsfinalen.

– Jag tror att alla vill ha revansch efter två enmålsförluster, att tända till kommer inte vara några problem på måndag, säger Ahlm till Radiosporten.

På måndagen står alltså Frankrike som motståndare. Hade Sverige vunnit mot Danmark hade det kunnat vara Rumänien, eller i bästa fall Japan i stället. Men det var något som fattades i Sveriges spel mot Danmark.

– Ju mer självförtroende man får desto mer lyser man. Det gäller att alla går in i sig själva, innerst inne vet vi hur bra vi är, det gäller bara att vi tror på det.

Och hur går det mot Frankrike?
– Vi tror på det, vi går för fullt. Ska vi sitta på flyget på tisdag eller ska vi spela vidare? vi går för att spela vidare.

Jessica Helleberg fick ett jack ovanför ögat i matchen mot Danmark och fick sy fem stygn, men var tillbaka i spel i andra halvlek.

– Någon gång ska vara den första att få ett spräckt ögonbryn, säger Helleberg till Radiosportens Mats Dahlberg.

Fram till skadan hade Helleberg ett riktigt flyt och var en av de bästa på plan, med bra fart i skotten och en av de få svenskor som faktiskt gick på mål.

Slår ni Frankrike?
– Ja, det är det vi vill, vi ska slå dem. Vi ska ta oss till VM-final, det vill nog alla.

Paul Zyra
paul.zyra@sr.se

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@se.se

Lovisa Giertta
lovisa.giertta@sr.se