Jag har just nu Brasiliens mest välpressade jeans

Jag vet att jag riskerar att trackas av handbollstjejerna imorgon. För dom läser nämligen vår handbollsblogg. Och då ska man inte bjuda på det här…

…men okey, så här är det.

Jag har just nu Brasiliens mest välpressade jeans. Efter att ha legat längst in i garderoben under i stort sett hela VM så åkte dom fram idag. Dom luktade – kattpiss.

Det var för sent att lämna in brallorna på tvätten. Dom skulle vara tillbaka först på tisdag klockan sex på kvällen. Och då är risken att vi sitter på ett plan på väg tillbaka till Sverige. För så blir det ju om svenskorna skulle torska mot fransyskorna. Då är det ”Game over”.

Alltså tvättade jag själv så gott det gick i duschen och behövde få jeansen torra. Den lilla manick som går under namnet hårfön, men som låter mer än den blåser, gav tidigt upp. På rummet finns dock strykbräda och strykjärn. Så när brallorna vridits ur och droppat någorlunda klart har jag ägnat en timme(!) åt att pressa dom.

Nu är dom snudd på torra och väldigt välpressade. Fattas bara att jobbet gjordes i onödan, alltså att tjejerna spöar grodätarna. Men det är smällar man får ta.

Vem f-n var det förresten som uppfann grenen, fyra sömmar som möts på ett ställe där man gärna vill vara torr men som är i princip oåtkomlig med ett strykjärn…

Mats Dahlberg, São Paulo

mats.dahlberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista