13 december: Årets största käftsmällar...

drabbade....

1. Zlatan Ibrahimovic

Det kom en lista från en hyggligt kunnig jury på FIFA med tio namn, nej det var 15, nej det var 20, nej det var 23! Bra fotbollsspelare från hela världen som kunde få FIFA:s Guldboll för 2011.
Fanns Zlatan med? Nej. Påverkade det självbilden? För Zlatan? För Sverige?

2. André Pops & Co runt Vinterstudion. 

Konceptet med längd, skidskytte, alpint och kanske någon annan snöpudrad sport i samma block har utförts med stor proffsighet. Men magin låg i att de körde VARJE helg, skapade sig en PROFIL och hade ALLT. 

TV4:s central saknar sprakande brasa och ALL mysfaktor. Vad har de egentligen?? Jo, de har den största pjäsen. DE av alla har skidskyttet. Och allting är totalrubbat.

3. Sampdoria, West Ham och La Coruña

Så anrika lag. Så fina meriter. Så mycket historia. Så kända hos en svensk publik. I tre så mäktiga ligor. Men.... så tilltufsade (!!) när de i våras dunkades ner till någon sorts anonym andradivision.

4. Rafael Nadal

Platsen på världstennisens tron var gjuten. Lejonet (Federer) var skadskjutet och började linka och halta. Mallorquinen vann under 2010 Paris, Wimbledon och US Open. Nu som 25-åring ville han fortsätta härska.

Vad hände i år? En annan, ännu yngre kille gick och vann Australian Open, Wimbledon, US Open, prinsessan och tronen.

5. Northug & Hattestad

24 februari. Skid-VM-premiär där skid-VM bör avgöras. Hela Holmenkollen var draperat i norska flaggor. Två hemmaåkare av yppersta världsklass hade nått fram till sprintfinal och skulle bara "knyta till". Men ett par problem: Sverige hade tre (3) åkare i final. Northug fick ge sig i guldstrid mot svenske Hellner. Och Hattestad fick ge sig i bronsstrid mot svenske Jönsson.