Handbolls-VM

Spelarbetyg: De var bäst mot Frankrike

Enligt Radiosportens reportrar på plats var Isabelle Gulldén bäst på plan mot Frankrike.

Sverige har spelat färdigt i handbolls-VM i och med förlusten i åttondelen mot Frankrike. Så här betygsatte våra utsända de bästa svenska spelarna:

 *****ISABELLE GULLDÉN

Slet som ett djur hela matchen, inte minst i försvaret där hon stal en hel del bollar från fransyskorna. Tyvärr satte hon en straff i ribban i den andra halvleken och lämnade över det skyttet till Johanna Ahlm.

  **** JOHANNA WIBERG

Den svenska lagkaptenen slet hårt för att hålla ihop försvaret. I första halvleken var det världsklass och fransyskorna tog lång tid på sig att hitta lösningen. Utan Wiberg kan Sverige uppenbarligen inte hänga med i världstoppen.

 *** TINA FLOGNMAN

Även Tina får sina stjärnor för outsinligt slit i försvarsspelet. Framåt blev hennes roll något liknande, att stå och brottas på linjen. Förutom alldeles i början fick hon inga bollar att jobba med för avslut.

 ** ANNA-MARIA JOHANSSON

Majsan slet så mycket hon orkade, och ibland mer än så. Det blev ovanligt mycket försvarsspel för hennes del, bland annat lyckad punktmarkering på Frankrikes speluppläggare Pineau. Frejdigt anfallsspel i den första halvleken gav tre mål. När hon tvingades linka av banan i 52:a minuten var det kört för Sverige 

 * LINNEA TORSTENSON

Får stjärnan för sin första halvlek och för de två distansskott som gav Sverige häng till 23--24. Men i anfallsspelet måste hon utnyttja sitt skott mer.

Mats Dahlberg
Paul Zyra

radiosporten@sr.se

VM-betygsligan

11: Anna-Maria Johansson
10: Tina Flognman
10: Isabelle Gulldén
9: Gabriella Kain
8: Matilda Boson
8: Hanna Fogelström
8. Jessica Helleberg
8: Linnea Torstenson
6: Johanna Wiberg
5: Johanna Ahlm
4: Cecilia Grubbström
2: Jamina Roberts
1: Annika Wiel Fredén

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.