Sävehof - Skövde 30-30

Viljestarkt Skövde utmanade regerande mästarna

1:54 min

Sävehof fick tufft motstånd när Skövde kom på besök. Trots att hemmalaget ledde i paus visade Skövde mer vilja och matchen slutade 30-30.

Andreas Nilsson stod för elva mål när Skövde spelade oavgjort borta mot Sävehof. Matchen slutade 30-30 och Nilsson var mycket nöjd med att hans lag fick med sig en poäng.

– Det var en svajig match, båda två hade vi bra försvar vissa stunder och dåligt försvar vissa stunder. Det var svajigt helt enkelt. Men vi kämpar bra de sista tio minuterna och är värda en poäng i dag.

På fredag tar Staffan Olsson och Ola Lindgren ut truppen till handbolls-EM i Serbien och Andreas Nilsson hoppas på en plats.

– Jag vet inget, jag försöker göra mitt bästa och hoppas de tar med mig då. Jag vet inte vem som får den platsen men jag hoppas självklart att det är jag.

Sävehofs Robert Johansson var inte lika nöjd med det oavgjorda resultatet.  

– Jag är aldrig nöjd när vi tappar poäng. Jag tycker vi har chans att avgöra matchen i slutet men vi sätter inte dit bollen och de får kontra in den så vi tappar ju det här faktiskt.

Vad tar du med dig från matchen?

– Jag är lite besviken på våran inställning till matchen, vi känns inte riktigt hungriga och glada, det finns inte den här fighten i ögonen på oss. Det måste vi ta med oss härifrån. Det är tio minuter kvar och det är jämnt och det är inte den här glöden i ögonen, om den inte kommer fram då, när ska den komma då?

Matchfakta:

Sävehof-Skövde 30-30((17-15))

Sävehof: Michael Apelgren 7, Robert Johansson 6, Victor Fridén 5 (2), Jesper Nielsen 3, Eric Forsell 3 (1), Tobias Albrechtson 2, Erik Fritzon, Tobias Johansson, Fredrik Larsson, Niclas Barud. Skövde: Andreas Nilsson 11 (3), Niklas Forsmoo 6, Andreas Cederholm 6, Rasmus Bremer 4, Jonas Samuelsson 2, Daniel Komayesh.

Publik: 1127.

Per Kahl
per.kahl@sr.se

Caroline Lagergren
caroline.lagergren@sr.se