Ett stilla brasilianskt luciauttåg

Uppvaknandet i Sao Paulo var odramatiskt i morse. Inga lucior kom till sängkanten, ens i drömmen. Om landslaget hade ordnat ett luciatåg på sitt hotell 500 meter härifrån, vet jag inte. Något "Natten går tunga fjät" överröstade i alla fall inte trafiken i mångmiljonstaden.

Vem som i så fall skulle agera Lucia i landslagets tåg låter jag vara osagt. Stjärngossarna fick väl herrar Per Johansson, Anders Lundin (assisterande coachen, inte Skansensångaren) och Stefan Lövgren vara. Fast mest Anna-Maria Johansson, för det var hon som vann Radiosportens stjärnliga. Grattis!

Riktigt tokledsen för att VM är slut kan jag heller inte säga att jag är. Det sorgearbetet har så att säga pågått i en veckas tid. Det stod ju ganska tidigt klart att landslaget inte var tillräckligt formtoppat och skadefritt för att göra sig rättvisa.

Landslaget får bryta ihop och komma igen till EM- och OS-kvalen. Tyvärr kan vi få vänta till 21 januari innan vi vet i vilken OS-kvalgrupp Sverige hamnar. Då avgörs afrikanska mästerskapen där vinnaren tar en OS-plats. Om Angola vinner där, flyttas Sverige upp ett hack i VM-ordningen.

Livet är aldrig rättvist – i bästa fall kan vi hoppas på att orättvisorna jämnas ut. Sverige gjorde en riktigt bra match mot fransyskorna, men åkte ut. Danmark spelade pinligt dårlig mot Japan men ordnade förlängning i sista sekunden mot Japan och är i kvartsfinal mot Angola.

I kväll tisdag går flyget hem för både landslaget och Radiosporten. Det snart dags för nya matcher för oss alla.

 Paul Zyra
paul.zyra@sr.se