innebandy

Falun stod för mäktig vändning mot Dalen

3:04 min

Underläge 0-4 och matchen verkade avgjord - då tog hemmalaget över och räddade en poäng.

Bortalaget Dalen dominerade matchen fullständingt inledningsvis. Efter två perioder stod det 4-0 till tabellsjuan, till hemmapublikens stora förtret.

– Vi var inte skärpta. Vi hade rätt så mycket boll i anfallszon, men det var ingen girighet att ta sig in på obekväma ytor och göra mål. Utan det var leta passningar och kladda på mittplan, säger Faluns Eric Björk.

Men skam den som ger sig.

Alexander Carlström låg bakom vändingen med två mål i den tredje perioden. Han passade även fram till Rasmus Enström som satte 3-4, med sex och en halv minut kvar av matchen.

Knappt tio minuter senare fixade landslagsbacken Eric Björk en straff åt hemmalaget, som han själv också tog hand om - och satte i mål.

Förlängningen blev mållös och lagen delade på poängen. Dalen ligger på sjunde plats i tabellen medan Falun fortsatt ligger fyra, fyra poäng bakom Storvreta i topp.

– Sett över hela matchen så är det rättvist, men vi är alldeles för dåliga i de två första perioderna, säger Eric Björk.

Eric Lundin
eric.lundin@sr.se

Emma Lukins
emma.lukins@sr.se

Falun-Dalen 4-4 (0-2, 0-2, 4-0, 0-0)

Falun: Alexander Galante Carlström 2, Rasmus Enström, Eric Björk.
Dalen: Ketil Kronberg 3, Filip Stenmark.
Publik: 1 046.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.