Berg och Dahl.

Beachvolleyparet går skilda vägar

Det svenska radarparet i beachvolleyboll, Björn Berg och Simon Dahl, splittras. Paret har spelat tillsammans i åtta år och bland annat deltagit i två OS-turneringar. Björn Berg säger till i ett pressmeddelande att de går skilda vägar för sin utvecklings skull.

– Jag beundrar Björn och Simon som har hållit ihop så här länge och som dessutom varit så framgångsrika. Att de nu går vidare är en naturlig utveckling och jag tror att det här är bra för svensk beachvolley. Det är absolut ingen konflikt som ligger bakom, säger förbundskaptenen Ulric Svensson till TT.

73 tävlingar ihop
I sex år har de varit oslagbara i Sverige. Även internationellt har Berg och Dahl hävdat sig med en femte plats i EM 2004 och nionde platser i såväl VM 2003 som nu senast i sommarens Aten-OS.

Efter 73 World Tour-tävlingar tillsammans är paret överens om att fortsätta spela beachvolleyboll, men på skilda håll.

– Det är lätt att känna att man behöver en nytändning, det är stor risk att man börjar gå på i gamla hjulspår och inte riktigt får ut det man vill av samarbetet, säger Simon Dahl.

”Stänger inga dörrar”
– Jag tänker satsa vidare i världstoppen och siktar på att nå OS i Peking. Jag vet ännu inte med vem, men jag är inte orolig för det i dagsläget, säger Björn Berg.

Simon Dahl säger att han ska fortsätta träna, men ta det lungt ett tag med studier för att bestämma sig om framtiden senare.

– Vi har inte stängt några dörrar för framtiden, men just nu tycker vi att det känns bra att gå skilda vägar, säger Simon Dahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".