Kimrin blev andre svensk i NFL

Ola Kimrin från Stockholm blir historiens andre svensk i National Football League. I går fredag skrev den 32-årige kickern kontrakt med Washington Redskins och debuten kan bli av redan på söndag.

De senaste fyra somrarna har Ola Kimrin tillbringat i USA, på otaliga provspel hos NFL-klubbar. Varje gång har dock resultatet blivit detsamma - nej tack. Så verkade det bli även i år, men precis när Kimrin kommit hem till Sverige ringde en representant för Washington Redskins och erbjöd kontrakt.

– Man har svårt att fatta att det händer, säger en glad Kimrin till TT. Han blir nu den äldste rookien någonsin i ligan med sina 32 år. Kimrin tar sig dock an utmaningen med fötterna på jorden:
  – Jag fick chansen eftersom deras ordinarie kicker John Hall skadat sig. Det kan ta slut lika fort som det börjat, men man måste ju ta chansen.

Tidigare är det av svenskar bara Björn Nittmo, också han kicker, som fått chansen i NFL. Detta i New York Giants 1990. Ola Kimrins kontrakt är värt 115 000 svenska kronor per match.

Viktor Barth-Kron
viktor.barth-kron@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista