Old Trafford-dramat levde upp till förväntningarna

"Stormötet som utspelades på Old Trafford hade gjort teaterchefen på Dramaten överlycklig."

En utebliven handskakning inledde matchen som avslutades med provokation utan dess like.

Om man uppskattar showen som är skandalerna och den dramatik som kommer från att en match byggs upp kring en schism mellan spelare och klubbar så fick man säkert ut vad man ville idag.

Den numera klassiska frågeställningen ”kommer de skaka hand?” var som vanligt det hetaste ämnet för media och kommentatorerna inför matchen.

Suárez lät bli att skaka hand med Evra men var överdrivet noga att hålla sig väl med övriga United-spelare. Det vara klappa om Evans hit och vänligt rygg dunka Valencia dit.

Precis innan halvlek skickade Suárez ut bollen utanför plan och det uppstod irritation som ska ha lett till gräl i spelargången.

När matchen var slut och United stod som vinnare med 2-1 sprang Patrice Evra och firade som om United vunnit en Champions League-final.

Spelaren som vanligtvis inte visar överdrivet mycket känslor efter matcher hoppade plötsligt upp i Ferdinands famn och skrek ut sin glädje.  Sen satte han fart gestikulerandes mot publiken att de skulle fira samtidigt som han slog sig för klubbmärket.

Det överdrivna firandet kulminerade i att han sprang fram till Suarez, som var på väg ut, för att strö salt i såren. Likt ett dagisbarn spring han intill sin nemesis för att fortsätta sitt ”CL-firande”.

Det slutade med att domaren kände sig manad att flytta på Evra och gissa vad som hände sen. Det blev ännu mer bråk.

Kanon, vad härligt,  vilket show (ironi)…

 

Själva fotbollen, däremot, där lämnades mycket i övrigt att önska.

Med undantag av de första fem minuterna av andra halvlek då Rooney glänste två gånger om var själva fotbollen en enda stor gäspning.

Liverpool var nära några gånger dock aldrig nära nog.

Men så länge media och de som hellre ser skandaler utspelas på plan snarare än fantastisk fotboll blev säkerligen mätta och belåtna med dagens show.

Emelie Ölander