Thomas Johansson med segerpokalen. Foto: PRB.

Johansson vann Stockholm Open

Thomas Johansson vann Stockholm Open i tennis efter att ha besegrat Andre Agassi i en rafflande final som avgjordes i tie-break i avgörande set. Johanssons segersiffror skrevs till 3–6, 6–3, 7–6 (7–4).
Det var svenskens andra turneringsseger i Stockholm Open och första seger över Andre Agassi.

Andre Agassi hade 6–0 i inbördes matcher med sig till mötet med Thomas Johansson, och amerikanen vann komfortabelt det inledande setet med 6–3 efter mindre än en halvtimmes spel. Men Thomas Johansson spelade bra och i andra set var det svensken som direkt tog kommandot. Johansson höjde sitt spel ytterligare en nivå och gick snabbt fram till 4–0. Agassi kom dock tillbaka och bröt Johanssons serve, men svensken kunde ändå hålla undan och genom 6–3 utjämna till 1–1 i set.

Thomas Johansson fortsatte att spela bra och fick ett tidigt break i det tredje setet. Vid ställningen 4–3 i game till Johansson hämtade Agassi upp ett underläge, 0–30, i Johanssons serve och bröt tillbaka till 4–4. Thomas Johansson tappade i gamet lite av sin skärpa och klagade över några tveksamma domslut.

Andre Agassi kunde sedan, efter stora besvär och svenska breakbollar, hålla sin serve fram till 5–4 i det avgörande setet. Thomas Johansson svarade med att vinna sitt nästa servegame utan att släppa till någon breakboll. De två kombatanerna följdes sedan åt fram till 6–6 och det krävdes tie-break för att få fram årets Stockholm Open-vinnare.

I tie-break bröt spelarna varandras servar flera gånger och både Agassi och Johansson verkade påverkade av stundens allvar och gjorde några till synes enkla misstag. Det var dock Thomas Johansson som var den starkaste och genom ett serve-ess på sin andra matchboll kunde han ta hem matchen och Stockholm Open-titeln.

Thomas Johanssons starka serve och fina returer bäddade för östgötens andra titel i Stockholm Open. Han vann turneringen första gången 2000.
Den 34-årige världsstjärnan Andre Agassi får fortsätta att vänta på sin första seger i Stockholm Open.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".