Ishockey

Silfverberg: "Det är ett roligt spelsystem"

1:38 min

Jakob Silfverberg var en av de spelare som höjde sina VM-aktier ordentligt under Sweden hockey games.

Radiosportens ishockeyexpert Magnus Arvedson sa att Jakob Silfverberg var bäst i turneringen, någonting som smickrar Brynäsforwarden.

– Det är ju fruktansvärt kul att höra. jag tycker att vi som femma gjorde tre bra matcher även om det här var ett litet steg tillbaka, säger Silfverberg som alltså inte var nöjd med femmans insats mot Finland.

Känner du dig hemmastadd i Tre Kronor nu mera?

– Det tycker jag aldrig man kan säga att man gör. Det gäller att ta en match i taget och försöka göra det så bra som möjligt. Men det var fruktansvärt kul att vara med idag i alla fall.

Silfverberg spelar bland anant brevid Calle Järnkrok, en spelare som han känner riktigt bra då de också är kedjekamrater i Brynäs.

– Det är fruktansvärt stort. Vi har lite koll på vart vi har varandra och har spelat många år tillsammans. Vi trivs väldigt bra ihop och det är jättekul att vi får spela tillsammans.

Vad skulle du sätta för några plus- och minustecken för Tre Kronors insats den här turneringen?

– Ett stort plus att vi vinner, det tycker jag är oerhört starkt. Ett litet minus är väl att gjorde inte fler mål i första matchen. Vi kan göra lite fler mål på de chanser vi skapar men vi vinner turneringen och det är oerhört starkt, summerar Silfverberg.

Martin Marhlo
martin.marhlo@sr.se

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se