Guidetti – håll ögonen på målet!

Unga spelare har lättare att tappa fokus, sväva iväg och glömmer inte sällan bort att drömmar är vackra men det är vardagen som ska skötas för att drömmarna ska uppnås.

Unga spelare har en nackdel jämfört med äldre. De svajar mer i form, både psykiskt och fysiskt. Det kan gå väldigt bra i perioder och mindre bra i andra.

Med detta sagt så är det viktigt för Guidetti att han håller hungern nära sig. Den när ambitionen, viljan och förmågan att gå ”hela vägen in i kaklet”.

Det är hungern äldre spelare tappat när de inte springer lika mycket eller ser ut att ha tappat gnistan och energin på planen.

17 mål på 15 matcher ÄR fantastiskt men medan vi andra kan drömma oss iväg till plusgrader, sol och sommarens EM får Guidetti inte ens fundera på att stanna upp och dagdrömma. Han ska hålla ögonen nästa match, borra ner huvudet och fortsätta köra.

Han ger intrycket av att vara utsvulten men vi ska komma ihåg att även om vi hört och sett mycket av Guidetti så är det första gången han presterar på A-lagsnivå.

Framgång kan emellanåt vara det svåraste att hantera för en ung spelare.

Vi får hoppas att hattrickmakaren tar åt sig berömmet och sedan skjuter det åt sidan.

Av vad man sett av honom hittills ska det förhoppningsvis inte vara några problem.  Vi skulle kunna ha nytta av en hungrig Guidetti att slänga in vid ett väl valt tillfälle i sommar.

Emelie Ölander
fotboll@sverigesradio.se