brynäs - luleå 3-2

Brynäs avgjorde mot Luleå på övertid

1:48 min

Historien har haft lätt att upprepa sig i Gävle under säsongen. Brynäs styrka i numerärt överläge är påtaglig. Mot Luleå gav det två viktiga poäng i toppstriden, Brynäs vann 3-2 efter förlängning.


Radiosportens Magnus Wahlman valde lagens lirare:
Brynäs: Daniel Widing.
Luleå: Sebastian Meijer.

Toppmötet mellan Brynäs och Luleå nådde inga spelmässiga höjder, inte heller var det någon försmak av kommande slutspel.

Båda lagen visade upp tätt och stabilt försvarsspel, något som säkert gladde tränarna mer än publiken. Däremot var resultatet ett trendbrott, sett mot tidigare matcher under säsongen.

Inför tisdagens drabbning hade alla fyra tidigare möten vunnits av bortalagen. Luleå gjorde det mesta rätt.

Forecheckade högt upp och satte rejäl press på Brynäs, som hade mycket svårt att komma upp i organiserade attacker med fart under skridskorna.

Men så var det utvisningarna. Luleå spelade disciplinerat, inte tal om annat. Ändå blev det ett par besök på botbänken för norrbottningarna.

Första gången tog Calle Järnkrok ett eget initiativ och sprätte upp ett handledsskott i nättaket bakom Jonas Gustafsson och andra gången satte Ryan Gunderson ett slagskott från blå linjen, också det högt.

Luleå kom tillbaka och kvitterade, hade också bra chanser att avgöra. Brynäs tog ändå bonuspoängen sedan Daniel Widing hittat rätt.

Luleås målvakt Johan Gustavsson var sur över det avgörande målet.

– Man får ingen chans att hämta tillbaka det så det är klart att det är surt, säger han till Radiosporten.

– Dom gör två mål i power play, säger han om vad som avgjorde.

Brynäs Daniel Widing avgjorde matchen för hemmalaget.

– Vi gör en fantastiskt dålig förstaperiod och en halvdålig andra. kanskem är det Luleå som gör oss så där, säger han till Radiosporten.

Han hoppas inte att de får möta Luleå i en eventuell final.

– Jag vill att publiken ska få se rolig hockey. Jag tycker inte att de bjuder upp riktigt. Men de leder serien, det är bara att gratulera, de har hittat ett sätt att vinna matcher på och det är det det går ut på, fortsätter, Daniel Widing.

Radiosporten/TT
ishockey@sr.se