Svar på dina frågor om Radiosporten

Här finner du svaren på de vanligaste frågor som ställs till oss på Radiosporten. Skulle det vara så att du har en annan fråga än de nedanstående, är du givetvis välkommen att e-posta till radiosporten@sr.se, så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig.

Kan man ladda hem signaturer eller jinglar på nätet?
Radiosporten kan tyvärr inte tillhandahålla varken signaturer eller jinglar på nätet, av strikt rättighetsmässiga skäl.

Kan man lyssna på Radiosporten direkt över nätet?
Ja, klicka för att börja lyssna. Radiosportens ordinarie sändningar går, precis som i vanliga FM-nätet, i kanalen P4. Vi sänder även unika sändningar i webbradion.
, , .

Kan man lyssna på Radiosporten i efterhand?
Ja, visst kan du det. Såväl Sportextra som Radiosportens kortare nyhetssändningar sparas i 30 dagar här på webben.
, .

Jag har problem med webbradion. Kan ni hjälpa mig?
På Sveriges Radios supportsida hittar du information om webbradion samt kan söka kontakt ifall du behöver mer hjälp.
.

Webbradion fungerade men försvann plötsligt!
Vänta en stund, starta sedan om såväl webbläsare som webbradiospelaren. . Har det fortfarande inte löst sig kan du prova att skicka e-post till webmaster.sport@sr.se.

Jag har Real Player och kan inte lyssna på Allsvenskan i fotboll eller Elitserien i hockey?
Sändningarna från Allsvenskan i fotboll och Elitserien i hockey i webbradion erbjuds endast i formatet Windows Media. Av tekniska skäl erbjuder SR bara dessa kanaler i ett ljudformat och man har valt att använda det format som de flesta av lyssnarna kan höra, Windows Media.

Finns Radiosporten i min mobiltelefon?
Ja, Radiosporten finns i din mobil, både som sajt med nyheter och resultat och även med våra sändningar från Allsvenskan i fotboll och Elitserien i hockey samt Sportextra. Adressen är mobil.sr.se, klicka på Sport.

Hur får man tag på gamla referat och liknande?
Det går bra att lyssna på Sportextra, våra kortare nyhetssändningar och klassiska referat här på webben. Däremot kan vi tyvärr inte erbjuda referat eller tidigare program för nedladdning. ,
, .

Önskar du beställa äldre program eller referat är det du ska vända dig till.

Vad heter låten? Vem skrev den? När gjordes den?
Svar på dina frågor om musiken i Radiosportens program i P4 kan du få om du skickar e-post till kerstin.behrendtz@sr.se, som är s. k. musikkoordinator för P4 i Stockholm.

Vad heter Radiosportens signatur?
Den heter ”Mucho Gusto” och skrevs av orkesterledaren Percy Faith. Faith var kanadensare medan ”Mucho Gusto” är spanska och betyder mycket nöje. Galenskaparna gjorde 1982 en version med svensk text med titeln ”Bara Sport”.

Finns signaturen på skiva?
Radiosporten kan inte tillhandahålla den, av upphovsrättsliga skäl. Däremot finns låten enligt uppgift i ett mindre antal på cd och välsorterade skivbutiker borde kunna ordna fram den.

Galenskaparnas version bör vara enklare att få tag på, annars kan säkerligen deras skivbolag Gala-Vax bistå med hjälp. 

Hur kan ni garantera att ni är neutrala i er bevakning?
Radiosportens medarbetare har alla samma grad av yrkesskicklighet och yrkesstolthet i denna fråga. Alla reportrar eller redaktörer är såpass professionella att de inte låter sina egna sympatier inverka på bevakningen av ett evenemang på förhand.

Däremot finns ingen absolut objektivitet och neutralitet inom journalistiken och om inte annat tar man ju ställning, bara genom det urval av ämnen man tar upp.

Radiosportens målsättning är självklart att det inte ska höras i sändning var den utsände reportern har sina sympatier utan att motivera det utifrån det aktuella evenemanget.

Radiosporten
radiosporten@sr.se