fotboll - damallsvenskan

Marta: "Vi kan göra en fantastisk säsong"

5:08 min

Stjärnvärningarna har duggat tätt i Tyresö inför säsongen. Förväntningarna är högt ställda - men klarar samlingen av världsspelare att dra åt samma håll?

När Tyresö bjöd in Stockholms ungdomslag att titta på en träning i förra veckan kom nästan 1000 personer till Tyresövallen.

Det är fler än de flesta av seriens lag lockade till sina matcher i fjol.

– Eftersom de köpt in så mycket bra spelare, och med tanke på vad jag har vunnit under min karriär, så är det klart att det blir mycket uppmärksamhet, säger Marta.

Det redan stjärnfyllda laget har fått en stor favoritstämpel efter värvningar av spelare som Lisa Dahlkvist, Caroline Seger, Verónica Boquete och Marta. Med sådana satsningar riktas förstås strålkastare, kameror och kritiska blickar mot Tyresö. Men frågan är om de är förberedda på det.

– Det är mycket press utifrån och så, men det gäller att vi hanterar det som lag och ser det kanske mer som en rolig utmaning än som en börda. För då blir det livsfarligt, säger Caroline Seger.

Redan i fjol var Tyresö länge med i toppen, men efter en svag avslutning blev laget inte bättre än fyra och missade chansen att få spela i Champions League.

– Små, små sekunder av ouppmärksamhet förändrar matchbilder och sinnesstämning hos oss, så vi måste vara ruskigt fokuserade i alla detaljer, säger tränaren Stefan Fredriksson.

– Man måste våga sticka ut hakan och göra den här satsningen som vi gör.

Linn Nenzén
linn.nenzen@sr.se