basket

Dolphins tog första mot Borås

3:02 min

Fjolårsfinalisten Norrköping slog Borås med 88-76 i den första semifinalen i bäst av fem. I det andra mötet utklassade Södertälje LF från Luleå.

Norrköping - Borås 88-76

Norrköping Dolphins, mästare för två år sedan och finalist förra säsongen, tog på onsdagen ett litet kliv mot en ny finalserie. Andrew Mitchell gjorde sex raka poäng i inlednigen, och det är dåliga nyheter för vilket lag som helst.

Borås fick ändå i gång sitt spel i den andra quartern, och var ett tag bara två poäng bakom, men Dolphins kunde skaffa sig nytt övertag och sen räckte det inte att Borås vann den sista quartern.

– En ganska bra match från vår sida. Vi kommer ut och spelar aggressivt från början och i stort sett hela matchen, säger Norrköpings Anton Saks.

– Det är klart att det är skönt att vinna första matchen, och att vi behåller hemmaplansfördelen.

Borås Mike Palm utsågs till årets center, men i den här matchen kom han bara till fem avslut och stannade på fyra poäng. Omar Krayem poängbäst av Boråspelarna med 26 - Andrew Mitchell bäst hos Dolphins med 25.

– Vi gör en okej match, men det krävs mer om vi ska vinna här i Norrköping, säger Borås Henrik Karlsson.

Södertälje - LF 109-77

Johnell Smith och Kenneth Simms visade vägen för Södertälje i den första quartern. I den andra kom dessutom Dino Pita igång, och det blev för mycket för Lule-laget. Coach Charles Barton får ladda sina spelare för en snabb revansch på hemmaplan annars.

Barton kan i alla fall glädja sig åt att unge Niklas Sellin gjorde 20 poäng.

Kenneth Range
kenneth.jansson@sr.se