fotboll - damallsvenskan

Biljettpriser skakar Piteå

3:25 min

Fjolårets vinnare av publikligan tvingas höja biljettpriserna för att få ekonomin att gå ihop. Något som skapat starka reaktioner inför premiären.

Piteå är ett lag med starkt publik stöd på sina hemmamatcher. 2009 när laget debuterade i allsvenskan vann dom publikligan med över 1800 åskådare i snitt.

Förra säsongen när laget var tillbaka i högsta serien så var snittet på hemmamatcherna drygt 1700, och det var också bäst jämfört med de andra lagen.

Trots stort stöd så gick Piteå back ekonomiskt och därför beslutades att biljettpriserna till i år skulle höjas från 100 till 150 kronor för en vuxen.

Något som väckte starka reaktioner. Och som fick klubben att tänka om.

– Vi hade ett underskott förra året, och har en tuff resa framför oss för att få ihop få ihop ekonomin. Och givetvis så måste vi ta betalt för det vi levererar. Men sen är vi inte sämre än att vi kan ändra oss, säger Anders Eriksson, ordförande i sportkommittén.

Nu är det 120 kronor som gäller för vuxen och 80 kronor för studenter och pensionärer. Barn upp till 16 år har fri entré.

Sportsligt hade Piteå förra säsongen problem med målskyttet. Bara ett mål i snitt per match trots många skapade målchanser. Ett av nyförvärven vars uppgift är att vara ett offensivt hot är Hanna Pettersson, förra säsongen Umeås näst bästa målskytt med åtta fullträffar.

Under försäsongen med Piteå har det blivit elva mål för henne.

Peter Sundkvist
peter.sundkvist@sr.se