Mjällby - Örebro 0-0

Mjällby nollade mot Örebro

2:43 min

Mjällby har fortfarande inte gjort mål i årets allsvenska. Laget spelade 0-0 mot Örebro hemma på Strandvallen.

Radiosportens Andreas Matz utser Lagens lirare:
Mjällby:
Haris Radetinac
Örebro: Armend Alimi

Mjällby har målvakten Mattias Asper att tacka för att det blev ens en poäng.

Före pausen hade lagen bara var sin målchans: Mjällbyanfallaren Erton Fejzullahus skott, och för Örebro Tobias Grahns kniviga markinlägg till William Atashkadeh. Där var Mattias Asper med på noterna.

Grahn lämnade i vintras Mjällby efter två säsonger på Listerlandet, men han fick en varm applåd av sin förra hemmapublik, 3 409.

Särskilt hett var det inte på Strandvallen, men det bättrade sig. Och då var det Mjällby som gjorde försöken att lyfta spelet. Det var svårt att inte se klassen hos lånet Dominique Kivuvu med Champions league-meriter från rumänska Cluj.

Men plötsligt tände det till hos Örebro. Spel längs kanten, inlägg och ett närskott från Magnus Wikström. Bra räddning där igen av Asper och Mjällbymålvakten tog också hand om returen.

Och ett hårt inlägg fem minuter senare.

Plus närskottet från Atashkadeh, som vände kvickt i straffområdet och drog till.

Då hade det gått nästan 80 minuter i den mållösa matchen för Mjällby, som också spelade 0-0 borta mot AIK i den allsvenska premiären.

– Vi skapar för få målchanser sett till de möjligheter vi sätter upp, äsger Mjällbys tränare Peter Swärdh.

– I dag tycker jag att det främst beror på inläggskvalitén. Den fastnar alldeles för ofta på deras första försvarsspelare

För Örebro innebar lördagens 0-0-match årets första poäng i allsvenskan. Tränaren Sixten Boström hade gjort flera förändringar i startelvan sedan förlustmatchen mot Åtvidaberg i premiäromgången.

– Resultatmässigt så får vi självklart ett bättre resultat i den här matchen än i den förra, säger ÖSK-tränare Sixten Boström.

– Båda lagen var väldigt måna om att inte släppa in något mål, så då blir det ganska avvaktande fotboll från båda lagen.

Radiosporten
radiosporten@sr.se