fotboll - serie a

Juventus passerade Milan

Milan förlorade, 1-2, hemma mot Fiorentina och blev av med serieledningen i Serie A till Juventus som slog Palermo med 2-0.

Zlatan Ibrahimovic gav Milan ledningen när han säkert placerade in en straff i 31:a minuten, men Fiorentina vände matchen i andra halvlek.

Först blev Stevan Jovetic frispelad och sköt 1-1 i 47:e minuten. Sedan väggspelade Jovetic snyggt med Amauri, som tystade San Siro-publiken när han rullade in segermålet i 89:e minuten.

I Milan gjorde Antonio Cassano ett drygt tio minuter långt inhopp – italienarens första framträdande sedan han drabbades av en stroke i oktober förra året.

I och med Milans förlust hade Juventus senare på lördagskvällen chansen att gå upp i serieledning. Och man tog den. Juventus vann borta mot svårspelade Palermo med 2-0 efter att Leonardo Bonucci och Fabio Quagliarella gjort målen.

Juventus leder nu Serie A med en poäng före Milan, med sju omgångar kvar att spela.

– Det har varit en dålig vecka. Men vi måste samla oss eftersom vi fortfarande har allt att spela för. Det är flera matcher kvar och det är fortfarande väldigt öppet, säger Milans tränare Massimiliano Allegri, enligt AFP.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se