Hanson på väg mot majorseger

2:34 min

Svenske golfaren Peter Hanson leder årets första majortävling US Masters efter strålande spel på lördagen.

Peter Hanson leder US Masters på totalt nio slag under par - ett före Phil Mickelson som han spelar ledarboll med på den avslutande rundan.

Peter verkade oberörd genom hela den tredje rundan trots att han inledde med en bogey, men efter det hade han åtta birdies varav de sista två på de avslutande två hålen. Och i amerikansk TV var han också cool efter att just ha hört Mickelson avsluta starkt till folkets jubel:

– Det blir tufft men jag ska försöka ta det lugnt och laga mat med familjen. Så hoppas jag kunna få lite sömn.

Hanson leder på nio under par före Phil Mickelson med åtta under par. Louis Oosthuizen jagar strax bakom med sju under par och sedan följer Bubba Watson och Matt Kuchar med sex respektive fem under par.
På en delad sjätteplats återfinns Henrik Stenson och ytterligare tre spelare med resultatet fyra under par. Två slag efter på delad 11:e plats finns bland andra Fredrik Jacobson.

Det stora samtalsämnet bland amerikanerna var Phil Mickelson som har läge att vinna sin fjärde Masterstitel. Efter första dagen hade Mickelson två över par och hade då bland annat slagit bort en boll in bland träden där den försvann. Men även om han aldrig hittade den bollen så återfann han sitt spel och gäller nog som favorit på söndagskvällen.

Ingen svensk man har någonsin vunnit en majortävling. Hanson har bara varit med i Masters en gång förr och de amerikanska kommentatorerna visste inte riktigt vad de skulle säga – så de jämförde honom men en tidigare svensk majorvinnare: Annika Sörenstam.

Annika Greder Duncan
radiosporten@sr.se