Curling-VM

Tränaren: "Vi siktar på guld i Sotji 2014"

2:34 min

Sveriges curlingherrar tog hem bronset i curling-VM i Basel genom att slå Norge med 9-8. Nu ställs målen ännu högre.

Sverige gick upp i ledning med 7-3 efter sjätte omgången, och matchen såg ut att vara avgjord. Men Norge kom hela tiden tillbaka, och hämtade till slut in två poäng till ställningen 8-8 i den sista ordinarie omgången.

Sverige fick, precis som under större delen av VM-turneringen, klara sig utan ordinarie skippern Niklas Edin som haft ryggproblem. I hans ställe var det Sebastian Kraupp som ledde laget till framgången, när han snyggt drog in sista stenen i boet i den första skiljeomgången.

– Det känns underbart. Jag är så stolt över laget som har tagit sig samman och spelat hem ett VM-brons under de här förutsättningarna som vi har haft under veckan, säger tränaren Eva Lund.

–  Vi åkte ju hit med förhoppningen om att Niklas skulle kunna komma i ni spelet, men nu blev det ju inte så utan han blev akut värre och han var tvungen att operera sig här i Schweiz. Och laget kliver in i en ny konstellation och med en ny spelare och gör det på ett fantastiskt sätt.

I det svenska laget ingick även Fredrik Lindberg, Oskar Eriksson och Viktor Kjäll.

Det kommande året väntar nya mästerskap och även OS-kval för lag Edin. Då förhoppningsvis med sin ordinarie skipper tillbaka i laget.

– Det känns fantatiskt bra att det här laget verkligen har slagläge, och är ett av de bästa lagen i världen. Så det är OS-guld vi siktar på i Sotji 2014, säger Eva Lund.

Finalen spelas mellan Skottland, som Sverige förlorade mot i semin, och Kanada.

Radiosporten
radiosporten@sr.se