Iceguys

Henrik Sedin: "Skönt att alltid börja hemma"

8:44 min

I dagens avsnitt av NHL-magasinet Iceguys hör ni Henrik Sedin prata bland annat om fördelen med att vinna President's Trophy och om att vinna assistligan.

Henrik Sedin har först svårt att komma igång med intervjun då han är hårt ansatt av autografjägare. Detta efter att hans Vancouver för andra året i rad vunnit President's Trophy, priset som tilldelas NHL:s bästa lag. Tack vare att Vancouver vann President's Trophy kommer de nu att ha fördel av hemmaplan genom slutspelet hur långt det än blir. 

– Just att börja hemma tror jag är viktigt. Om man vinner i sex matcher på bortaplan en runda och sedan får börja borta i nästa runda så blir det ganska jobbigt mentalt. Det är skönt att alltid få börja hemma, säger Henrik Sedin. 

Hur har det varit de senaste matcherna att spela utan Daniel?

– Det har funkat, vi som lag har spelat otroligt mycket bättre de senaste sju-åtta matcherna, säger han.  

Att Henrik Sedin vann assistligan är inget han själv lägger någon större vikt vid.

– Det är klart att det är kul att göra poäng, det är det vi är här för. Men något mer än så är det inte tycker jag, säger han. 

I veckans Iceguys hör du även Nicklas Lidström prata om hur det är att vara tillbaka efter skada och vad han tror om hans Detroit Red Wings chanser mot Nashville i slutspelet.

Annika Greder Duncan
radiosporten@sr.se