golf - us masters

Göran Zachrisson: "Han tar det"

20 min

Golf-nestorn Göran Zachrisson tror på Peter Hanson, som i natt har chansen att som förste svensk herrspelare någonsin vinna en major-tävling i golf.

Göran Zachrisson har kommenterat golf sedan 1966, men han har ännu aldrig fått se en svensk herre vinna en major.

Nu har han chansen, i och med att 34-årige Peter Hanson leder med ett slag före amerikanen Phil Mickelson inför den sista speldagen av US Masters i Augusta, Georgia i USA.

Och en sak, anser Zachrisson, kommer att bli extra viktig:

– Hans humör. Det kommer att hända honom något som inte alls är bra, och hans förmåga att ta det och vända det till något positivt - den bestämmer utgången mer än någonting annat, säger Göran Zachrisson.

Vad är det som talar för Hanson?

– Han kommer att spela med en person (Phil Mickelson) som han tycker det är kul som attans att spela med. Han kommer att spela inför en publik som han vet kommer hålla väldigt mycket på Mickelson. Och han kommer kanske att tillföras en del energi från de applåderna.

– Jag tycker det ser väldigt bra ut för honom. Men jag vågar ju inte... för jag har sett det för många gånger, att det blir ju aldrig riktigt som man tänkt sig.

Vad är det som talar emot Hanson då?

– Det är väl det att han spelade sin första förra året. Då spelade han väldigt defensivt och det går inte att göra. Man måste ta för sig. Det har han gjort i år. Men han känner sig ju också mycket tryggare, är bättre tränad fysiskt. Äh, han tar det.

Det känns så alltså?

– Ja, det gör det.

Alexander Lundholm
alexander.lundholm@sr.se