handboll

Kim Andersson: "Svårt att vara tyst ibland"

2:39 min

Beslutet är fattat - OS blir det sista Kim Andersson gör i det svenska handbollslandslaget. Det bekräftade han efter den betydelselösa segern mot Ungern i OS-kvalet.

– Det är definitivt nu. Jag har inte haft tid att prata med tränaren om det, så jag har väl satt dem lite på pottan.

– Men från min sida känns det så, och just nu så känns det som ett bra avslut på tio år i landslaget att få uppleva ett OS. Så jag tror det blir det sista jag gör, ja, säger Kim Andersson.

Han vädrade tanken redan efter att Sverige säkrat OS-platsen mot Makedonien på påskaftonskvällen. Det innebär att det efter nio år och nästan 200 landskamper nu alltså tar stopp för 29-åringen.

Vad kan de (förbundskaptenerna) hitta på för att få dig att ändra dig?

– Nej, jag tror inte det finns mycket. De var nog inte förberedda på det när det kom ut i går (lördag). Jag var väl lite dum som började annonsera om sånt nu när vi precis har tagit oss till OS. Men så är tankarna och det är svårt att vara tyst ibland.

Eftersom både Sverige och motståndaren Ungern säkrat OS-platsen redan på lördagen hade söndagens avslutande match i Scandinavium ingen naturlig nerv.

Förbundskaptenerna luftade många spelare, spelet var länge sömnigt och Sverige låg under. Men mot slutet av matchen vaknade laget och sista kvarten vändes underläge till seger med 26-23.

Sverige spelade i andra hlavlek en lång stund med två vänsterhänta på nio meter, Johan Jakobsson och Tobias Aren.

– Johan är ju farlig från nio meter, och Aren behövber bara få lite självförtroende och lära sig hålla avstånder i försvaret så kommer han bli giftig också. Han har ju en jävla bössa, säger Kim Andersson.

Per Kahl
per.kahl@sr.se

Emma Lukins
emma.lukins@sr.se