MASTERS: Hanson blev delad trea, Bubba Watson vann efter särspel

Peter Hanson avslutade starkt  på de avslutande hålen på den sista dagen och med en birdie på sista hålet gick han upp på 8 under par samma som Phil Mickelson, Matt Kuchar och Lee Westwood medan Loui Oosthuizen från Syd Afrika  och Bubba Watson från USA gjorde upp om segern i särspel efter att båda gick runt på totalt 10 under par. Bubba Watson vann på det andra särspelshålet och fick sin gröna kavaj.

Hanson inledde svagt liksom hans partner på ledarbollen ,Phil Mickelson, som hade en trippelbogey på fjärde hålet medan Hanson hade två bogeys varav en på första hålet- samtidigt drog de som spelade alldeles före ledarbollen Oosthuizen och Bubba Watson till sig alltmer intresse och Hanson och Mickelson kunde lyssna på jublet när Oosthuizen tog ledningen med en dubbeleagle på andra hålet.

Men  efter hand spelade ledarbollsduon upp sig och det kändes som om Hanson var på gång starkt igen efter en jättemiss på 12:e hålet när han på 16:e hålet missade hårfint på en birdieputt som fört honom upp på 8 under redan då. Men så blev det inte, och eftersom varken Oosthuizen eller Watson darrade på slutet så var det följdriktigt de som fick göra upp om slutsegern. Fredik Jacobson 19:e plats, Henrik Stenson 40:e och Robert Karlsson 50:e. Mer på USA bloggen som följt tävlingen under natten.