Martas Tyresö premiärkrossade Örebro

1:21 min

Det var en starkt laginsats som gjorde att Tyresö kunde köra över Örebro hemma på Tyresövallen idag. 7-0 slutade matchen efter två mål var av storstjärnorna Caroline Seger och Marta da Silva.

Inför den damallsvenska premiären har fokus varit stort på Tyresös många namnkunniga nyförvärv. Ett namn lockade dock mer uppmärksamhet än alla de andra tillsammans - Marta Vieira da Silva.

Den brasilianska stjärnan gjorde ingen besviken på Tyresövallen idag. Två mål kom från hennes fötter den här dagen. Hennes första mål, som innebar 5-0 för de gulröda, var en riktig delikatess. Marta plockade ner ett inlägg med foten och klackade sedan in bollen bakom en chanslös Stephani Labbé i Örebromålet.

– Det var svårt för jag hade ryggen mot mål, men jag lyckades få in bollen ändå. Det tog bort några kilon från ryggen att göra mål efter två missade lägen, sa Marta efter matchen och fortsatte:

– Det var fantastiskt att starta säsongen med med sju mål.

Matchen började annars trevande för det stjärnspäckade Tyresö - trots att man hade bollen på offensiv planhalva i stort sett hela tiden var det svårt att få in bollen i mål. Caroline Seger, ett annat stjärnnyförvärv, gjorde det första målet.

Därefter var det proppen ur för hemmalaget. Tyresö radade upp målchanser och de sju målen gjordes av fem olika målskyttar. Örebro fick aldrig riktigt någon chans i matchen, även om de hade några få bra lägen att reducera.

Johanna Cedergren
johanna.cedergren@sr.se