NHL: Stanleys Cup putsas.. och tippas

Nu har jag tagit del av vad alla som vet nåt vet.  Och de har fel. Men jag tänker inte säga hur..New York Rangers som segrare i en final över Vancouver Canucks? Så kan det ju bara inte bli..bara för att det aldrig blir så. Ettan mot Ettan alltså... Men vi börjar med första rundan..

6 av 8 experter tror  att Vancouver slår ut Los Angeles Kings. De som inte tror det är USA Todays Kevin Allen och Barry Melrose.. som coachade Kings för hundra år sen. Han och Wayne Gretsky, Marty Mc Sorely, Sandström .... Luke Robitaille ... Alla med pudelfrisyrer sorry hockeyfrillor..på den tiden.  Including Melrose. Melrose är bitter för att han jobbat på TV istället för att coacha på riktigt sen dess.. Kevin Allen  brukar ha rätt...

Favoriter i övrigt tycks vara

Nashville mot Detroit.. de flesta tror på Predators-vilket jag inte alls tror. Men Red Wings är så streakiga den här säsongen .. typ antingen vinner de allt eller förlorar hela tiden.. jag tror ändå de är bättre än Predators.

Phoenix mot Chicago. Phoenix lite knapp favorit men där går tipsen åt båda håll...

Ingen tror på San José mot St Louis, men där undrar jag.. Blues var sämre mot slutet medan Sharks tycktes "riva , slita och rycka. Hajarna skonar då rakt ingenting när de letar efter sin lycka " . (Jag har en spricka i läppen med Cornelis Wreesvijk var det där ur .)

New York Rangers slår tydligen Ottawa lätt- så Mika Zibanejad som ska spela två matcher i Binghamton hinner precis vara med om det skulle vara så. Går Ottawa vidare kanske de skickar efter Silverberg... Om Rangers skulle lyckas åka ut så är det för att de hittar ett sätt att slå sig själva. Men genom åren har de gjort det.. ganska ofta.. Dessutom Ottawa bra.

Boston vinner över Washington.. de flesta tror på Boston just för att Bäckström är ett så osäkert kort.. och Ovechkin inte varit så bra..( Mattias Sjögren är tillbaka i Capitals för att träna.. bara ...han spelade ju inte en match med dem utan bara i farmarlaget inte han använde sin klausul och åkte hem till FBK): Även om de flesta tror att Bruins vinner så varnar en del för Capitals just för att de inte haft igång alla sina supertalanger förr men NU kanske kan leva upp till tidiga och välgrundade förväntningar. Den började ju säsongen väldigt bra.

Pittsburgh ska slå Philadelphia tror de flesta men de flesta tror också att de framförallt kommer slåss- ALLA kommer slåss . spelare mot spelare.. man mot man... De idrotts-hatar varandra. Och det alla barn är INTE SAMMA SAK som att hata någon av fula och felaktiga skäl utan...  när man säger att man hatar ett annat lag så betyder det att... det bara är så. OK?

 Sen verkar de flesta tro på New Jersey Devils mot Florida Panthers...men även där går tipsen isär lite.. Om Johan Hedberg får stå i mål vinner Devils tror jag.. alltså varannan match typ. Jag vet, han kan stå i vinstmatcherna!!!!

Pääjärvi- Svensson och Lander ska spela AHL slutspel för Oaklahoma City men Omark slapp. Hans kontrakt med Edmonton går ju ut nu.. hoppas han har en bra försäkring och vinner VM och får ett drömjobb i NHL. Han är cool...