Skellefteå långt ifrån borträknat

Inte många trodde på Brynässeger i första matchen då säsongens SM- finalserie startade i Krafts arena i Skellefteå.

Hemmalaget startade i ett ursinnigt tempo och radade upp en räcka av målchanser under de första tio minuterna, Niklas Svedberg i Brynäskassen storspelade emellertid och när Jakob Silfverberg ”kontrade in” 1-0 ledning speglade detta inte matchen på något vis.

Efter ledningsmålet för Brynäs tappade Skellefteå initiativet och bortalaget kunde sakta men säkert och med fint taktiskt spel kontrollera händelseförloppet.

Analys av lagen:

Min uppfattning är att Skellefteå ej spelade med den ödmjukhet som krävs i ett finalspel, lagets spel präglades av ett näst intill naivt agerande av många spelare vilket ledde till många enkla misstag i framförallt egen zon.

Brynäs spelade däremot kolosalt disciplinerat och när dessutom målvakten Niklas Svedberg ”gör sitt livs match” så kunde laget med stor bestämdhet styra matchen till sin fördel och lagets seger var mycket rättvis.

Fortsättning följer.

Skellefteå kommer naturligtvis att spela avsevärt mer noggrant och säkert i kommande matcher, att laget redan nu skulle vara borträknat är det väl ingen som på fullt allvar tror.

Brynäs å sin sida har fått den start i finalserien som var behövlig och vad Calle Järnkroks återkomst i laget betyder återstår att se, högtidsstunder väntar för oss alla.

Lars-Gunnar Jansson
radiosporten@sr.se