GIF sundsvall - Syrianska 4-0

Skadeskjutet Syrianska föll mot Sundsvall

2:27 min

Redan i paus hade Syrianska tvingats att göra alla tre byten på grund av skador. Södertäljelaget hade sedan tidigare sju spelare på skadelistan. Sundsvall utnytjande sina lägen och vann med klara 4-0.

Radiosportens Christer Jonasson utser Lagens lirare:
GIF Sundsvall: 
Pa Amat Dibba
Syrianska: 
Admir Aganovic

– Alla matcher man vinner med många mål är superviktigt, säger Fredrik Holster om stor segern i den eventuella sexpoängsmatchen.

Efter två raka förluster lyckades nykomlingarna Gif Sundsvall spräcka nollan och bjuda hemmapubliken på ett litet målkalas när Syrianska besegrades med 4-0.

Ett skadedrabbat Syrianska utan mittfältsstrategerna Lolo Chanko och Sharbel Touma kunde inte matcha Sundsvalls kvicka och passningssäkra spel på mittfältet. Det bäddade för att Sundsvall fick öppna spelytor på kanterna samtidigt som man gång på gång vann de viktiga kamperna mitt på plan.

Kevin Walker spräckte Sundsvalls nolla i anfallsspelet då han nickade in 1-0 efter åtta minuters spel efter ett perfekt inlägg från Simon Helg.

När nollan väl var spräckt behövde Sundsvall bara några halvchanser för att öka på ledningen. Fredrik Holster sköt ett skott som ändrade riktning via Syrianskas försvarare Rabi Elia som ställde en chanslös Lasse Staw i Syrianskas mål och på tilläggstid hittade Pa Dibba rätt med ett distansskott som smet in just under ribban. Dibba petade också in 4-0 på en retur från ribban efter ett mäktigt skott från Robert Lundström.

– Vi har rätt många som är bra på den positionen, säger Fredrik Holster om att laget gjorde fyra mål med två forwards skadade.

Syrianska, som plockat fyra poäng i de inledande matcherna, byggde på skadelistan med ytterligare några spelare - sju man var borta i Sundsvallsmatchen.

– Det blir tufft när vi får ändra så tidigt och så får vi göra ytterligare ett i halvtid, säger Kleber Saarenpää om skadorna.

Lawal Adebowale Ismail tvingades lämna planen efter åtta minuters spel och målvakten Dwayne Miller blev offer för en sträckning efter 28 minuter.

Radiosporten
radiosporten@sr.se