Allsvenskan

Blåvitts tränare fick mynt i huvudet på Råsunda

0:56 min

IFK Göteborg har lämnat in en polisanmälan efter att assisterande tränaren Magnus Edlund träffats at inkastade mynt på Råsunda.

I samband med att IFK Göteborg kvitterade mot AIK i slutsekunderna på Råsunda kastades mynt in på planen.

IFK Göteborgs assisterande tränare Magnus Edlund träffades av ett mynt i huvudet och började blöda kraftigt.

– Han träffades i huvudet av ett mynt och blödde rejält. Vi har gjort en polisanmälan och det här är under utredning, säger IFK Göteborgs säkerhetsansvarige Tommie Elgestål enligt TT.

Edlund fick hjälp ner i omklädningsrummet för att sys.

Enligt Khennet Tallinger, ordförande i Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd, är det inte vanligt att ledare, spelare eller funktionärer träffas av inkastade  föremål.

– Vi hade någonting i fjor där det kastades in smällare som skadade den assisterande domaren, men det är relativt ovanligt, säger Tallinger till Radiosporten.

Förra året träffades den assisterande domaren Daniel Wärnmark av ett knallskott i matchen mellan Syrianska och AIK. Matchen avbröts då, och Syrianska tilldömdes senare segern i matchen samtidigt som AIK fick dryga böter. Dock inte på grund av det knallskottet utan andra som också kastats in, eftersom detinte gick att utröna varifrån på läktaren det specifika knallskottet kom.

Jämfört med knallskott, som har förekommit tidigare, är det här på samma nivå, eller lindrigare eller värre?

– Allting som skadar funktionärer och spelare är allvarligt. Sen vill jag än så länge inte gradera vilket som är allvarligast. Men självklart ser vi allvarligt på såna här störningsmoment.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Emma Lukins
emma.lukins@sr.se

Gustav Landmark
gustav.landmark@sr.se