VM-kvalförlust för Brasilien

Ecuador vann på hemmaplan över Brasilien med 1–0. Målet gjordes en kvart före slutet av Edison Mendez.
Argentina övertog serieledningen efter seger mot Venezuela med 3–2.
Turkiet, Danmark, Rumänien och Belgien var andra länder som tappade viktiga VM-kvalpoäng.

En matcharena på 2 800 meters höjd blev Brasiliens waterloo.  De brasilianska spelarna klagade på huvudvärk och svårt för att andas i den tunna luften.  Efter tio förlustfria matcher kom nu det första nederlaget.

Argentina som besegrade Venezuela  med 3–2 gick upp i serieledning i sydamerikagruppen. Ett självmål och mål Saviola och Riquelme ledde fram till segern.

Turkiet som blev bronsmedaljören vid senaste VM 2002 förlorade på hemmaplan med klara 3–0 mot Ukraina. Givetvis låg skyttekungen Andrej Sjevtjenko bakom segern genom att göra två mål.

I samma grupp tappade Danmark viktiga poäng mot Georgien. I Tblisi sköt Jon Dahl Tomasson Danmark till ledning två gånger. Det danska försvaret var inte lika framgångsrikt utan lät georgierna kvittera båda gångerna. Danskarna är fortfarande obesegrade men är fem poäng efter ledande Ukraina, dock med en match mindre spelad.

Att det är svårt att åka österut för att hämta hem viktiga VM-kvalsegrar fick Rumänien bittert erfara. Armenien var tidigare utan poäng, men genom Karen Dochojan kvittering bärgades den första. Rumänien tappade på grund av poängförlusten serieledningen till Holland som programenligt slog Andorra med 3–0. Tjeckien som på bortaplan vann över Makedonien med 2–0 har en match mindre spelad och kan också gå förbi Rumänien.

Belgien som brukar prenumerera på en plats i de stora mästerskapen ligger minst sagt risigt till efter en 2–0 förlust mot gruppledarna Serbien/Montenegro. Med en poäng på tre matcher har belgarna nio poäng upp till serieledningen.