NHL slutspel - Canucks föll mot Kings med 4-2 ligger under 2-0 i matcher

Vancouver Canucks utan Daniel Sedin fick stryk också i den andra matchen mot Los Angeles kings och ligger pyrt till i Stanley Cupslutspelet. Los Angeles Kings vann med 4-2 efter två mål i numerärt underläge och ett i numerärt överläge- tre mål av Dustin Brown- (även om det tredje kanske inte var han) Vancouver Canucks första mål kom på pass från Alexander Edler och gjordes av Jannik Hansen till 1-1.

 Hansen var en av de som fick matchstraff i slutet av matchen i en desperat situation där Dustin Brown tryckte in Henrik Sedin i målet över Kings storspelande målvakt Jontahan Quick och Hansen initialt tycktes vilja skydda Henrik Sedin men där han avslutade med att brottas med en linjeman..Stort tumult utbröt, många utvisades och Kings fick nytt Power Play.

Vancouver kom efter hela tiden i matchen- Kings första mål i numerärt underläge bara sekunder före första pausvilan satte press på hemmalaget som fick jaga, och mot slutet  tog de utvisningar när de försökte komma ikapp.  Samuel Påhlson- ende spelaren i Canucks som någonsin vunnit Stanley Cup reducerade Kings tre målsledning när han gjorde 4-2 med 3.38 kvar, men det var fär lite för sent.

Även fast Vancouver fick läge för Power Play i slutminuterna då de också plockade ut Luongo och spelade 6 mot 4. Frågan är nu om man plockar ut Luongo i nästa match även fast han inte var dålig alls i någon av de två förlusterna. Men Cory Schneider kan komma spela match 3- Daniel Sedin lär förmodligen inte göra det enligt mediarapporter i natt, även om klubben inte sagt något officellt. Canucks flyger nu till Los Angeles för två matcher - den första på söndag.