Vancouver illa ute efter förlust

Vancouver är på väg ut ur NHL-slutspelet redan i åttondelsfinalen. Fjolårets finallag och grundseriens poängmässigt bästa lag förlorade hemma mot Los Angeles med 2-4 och ligger nu under med 0-2 i matcher i bäst av sju.

– Jag tycker vi spelar bra fem mot fem. Men vårt spel i powerplay är inte tillräckligt bra just nu. Inte bara det att vi inte gör mål, vi ger bort enkla mål också, säger Vancouvers svenske lagkapten Henrik Sedin till Vancouver Sun.

Los Angeles tog ledningen just efter slarv sedan Alexander Edler gjort ett misstag i egen zon. Nu väntar två matcher borta i Los Angeles.

En annan favorit som också är på väg ur är Pittsburgh. Laget släppte in åtta mål på hemmaplan (förlust 5-8) mot Philadelphia och ligger under med 0-2 i matcher.

Detroit tog sig dock samman och kvitterade till 1-1 i matchserien mot Nashville. Detroit vann borta med 3-2 och Johan Franzén satte det matchavgörande målet fram till 3-1.

– Det var ett viktigt mål. Vi stoppade deras momentum i matchen och tog det tillbaka, säger Franzén till nhl.com.

I slutet av förra matchen dunkade Nashvilles Shea Weber in Henrik Zetterbergs huvud i sargen. En dryg minut in i match nummer två gav Detroits Todd Bertuzzi igen då han smällde till Weber.

– Du måste stå upp för dina lagkamrater och göra sådana saker, säger Bertuzzi.

TT