Jansson: "Det blir 4-0 i matcher"

2:53 min

Brynäs blir svenska mästare på söndag, enligt Radiosportens ishockeyexpert L-G Jansson.

Brynäs har vunnit sju raka slutspelsmatcher, har 3-0 i matcher mot Skellefteå och kan bli svenska mästare under söndagen.

Finns det någonting som talar emot Brynäs?

– Inte som jag ser det. Visserligen gjorde Skellefteå en hyggligare match, de trummade på väldigt ambitiöst, men det blev inget vidare spel, säger L-G Jansson om den tredje SM-finalen.

Inför finalserien menade många experter att Brynäs hade en bra spets på forwardssidan men inte samma bredd som Skellefteå.

Kedjan med Silfverberg och Järnkrok, de två stora stjärnorna, har nu gått poänglösa i två matcher i rad. Ändå leder Brynäs med 3-0 i matcher.

– Det visar att andra ynglingar har klivit fram. Man får en effekt av Järnkrok och Silfberberg, att motståndarna får lägga mycket kraft på att hålla dem stången. Det gär att Skellefteå inte kan förmå att spela bra anfallsspel, så Silfverberg och kompani gör ett bra jobb ändå.

Vad har du för en känsla inför det som stundar?

– Jag har känslan att det blir fyra matcher, Brynäs blir svenska mästare på söndag, säger L-G vilket skulle innebära att klubben blir det för trettonde gången och påpassligt då klubben firar hundra år.

Magnus Wahlman
magnus.wahlman@sr.se

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se