fotbollsallsvenskan

Farnerud räddade Göteborg från förnedring

2:03 min

IFK Göteborg såg ut att förlora mot Örebro på hemmaplan, men Pontus Farnerud fastställde 2-2 i slutet av andra halvlek. Men hans Blåvitt är fortfarande utan seger i årets allsvenska.

Radiosportens Per Kahl valde lagens lirare:
Göteborg
: Tobias Sana.
Örebro: Mohammed Saeid. 

Göteborg räddade poäng mot AIK senast på övertid. Pontus Farneruds kvitteringsmål kom visserligen under ordinarie matchtid, men det var i sista stund för hemmalaget.

Tränare Mikael Stahre har ett och annat att tänka på när hans Blåvitt inte har tagit en seger så här långt in i den allsvenska säsongen.

Det var Göteborg som ägde matchinledningen, Tobias Sana stod för ett riktigt klassmål i tilläggsminuten i första halvlek. Det dalande skottet i bortre hörnet var helt enkelt otagbart.

Men i början av andra kvitterade Örebros William Attashkadeh och 20 minuter senare utökade Tobias Grahn till 2-1-ledning för gästerna. Göteborg såg besegrat och frustrerat ut.

Örebros Mohammed Saeid åkte på en smäll och bars ut på bår knappt tio minuter senare och då passade Stahre på att köra en slags mini-timeout.

Som gav utdelning minuten senare då Farnerud fastställde slutresultatet.

Så var matchen

Göteborg - Örebro 2-2

 Kommentator: Per Kahl

Andra halvlek

90+5 Slut

90+2 Bortdömt mål för Göteborgs Stiller, Stahre ser helt galen ut på bänken

90 Fyra tilläggsminuter. "Det är ett kolossalt Göteborgstryck mot Örebros mål nu"

86 MÅL! Göteborgs Pontus Farnerud gör 2-2 "Farnerud har inte synts till särskilt mycket i matchen fram till nu då han syns i målprotokollet"

84 Örebros Mohammed Saeid bärs ut på bår, under tiden försöker Göteborgs Mikael Stahre ha en slags timeout med sina spelare "Ingenting stämmer för Göteborg just nu"

75 MÅL! Tobias Grahn gör 2-1 för Örebro, assist av Amend Alimi "Göteborg har haft mer tryck, men så kommer Örebros kontring, väldigt snyggt. Kort dessförinnan hade Hysén en chans" säger Kahl

57 Göteborg ökar tempot efter kvitteringen, "Men det hjälper inte, det resulterar inte i mycket"

47 MÅL! Örebros William Attashkadeh kvitterar.

Första halvlek

46 Slut

45+1 MÅL! Göteborgs Tobias Sana gör 1-0. Han får en crosspassning från höger, gör sin försvarare med två touch och skjuter en dalande boll i det bortre högra hörnet. Supersnyggt mål!

36 Valdet Rama med matchens bästa läge, i stolpen! "Det mest spännande som hänt i Göteborg på 37 minuter"

34 Valdet Rama, Örebro, kommer fri i målområdet och faller till när närmaste Göteborgsförsvarare är en meter ifrån honom. Domaren ger gult kort för filmning

30 Grahn jobbar hårt, ibland för hårt, lever farligt med ett gult kort redan

25 Tobias Grahn fick ett gult kort tidigt i matchen, och hade ett med sig från tidigare matcher och är alltså avstängd nästa omgång.

17 "Mest bollinnehav för IFK Göteborg, de skapade hörnan i första minuten då Hysén hade en chans och så tre hörnor till som var bra. Bortsett från det har bollövertaget inte lett till speciellt mycket. Örebro har stuckit upp två gånger, då har det varit farligt" säger Kahl

8 "Örebro har haft ett hyggligt läge, Astvald pep iväg ett skott" säger Kahl

7 Blåvitts tredje hörna, "Den första var livsfarlig och resulterade i en klackspark av Söder, hett värre" säger Kahl. Tredje hörnan blir en fjärde hörna

1 Matchen i gång

Lovisa Giertta
lovisa.giertta@sr.se