Iceguys med stora svenska slutspelstjärnor

12 min

Välkomna till Iceguys med rykande färska intervjuer med Nicklas Lidström, Henrik Sedin och Nicklas Bäckström och en summering av Stanley Cup slutspelet hittills och vi börjar med en svensk hjälte i natt;

Efter 2.56 av den andra övertidsperioden gör Nicklas Bäckström 2-1 till Capitals mot Boston Bruins framspelad av Marcus Johansson.

– Herregud vad du telefon-terrar mig, säger Nicklas och skrattar när jag når honom strax efter matchen och fortsätter om det viktiga målet som gav 2-1 i matchen och 1-1 totalt i serien.

– Vi spelade ju bra första matchen också. Det var skönt riktigt skönt.. Boston spelar tufft.

Er målvakt Holtby är ju så bra hur kan man vara det med så lite rutin?

– Ja han har verkligen fått chansen i och med våra skadeproblem och han är lugn och vi i laget är inte förvånade.

Det var ju Marcus Johansson som spelade fram till målet. Vad sa du till honom efter målet?

– Vad skönt .. jag är så trött...

Det var tuffa tag i matchen och Nicklas är beredd på framtida hårda slag och att de kommer att jaga efter honom nu än mer

– Ja det vet jag men det tycker jag om.

Daniel Alfredsson är skadad efter en ful arnbågstackling mot huvudet av Carl Hagelin. Alfredsson lämnade matchen direkt efteråt.

Tur det för det är tuffa tag i slutspel..vilket Daniel Alfredsson fick erfara sen han fick en arnbågstackling av Carl Hagelin mot huvudet och fick lämna match 2 mot Rangers.

 Senators vann matchen med 3-2 efter övertid och Erik Karlsson gjorde ett mål och spelade helt fantastiskt- och MYCKET 29 29 i istid efter tre perioder han är vår nästa stora NHL stjärna den saken är klar och jag tror han kan vinna Norris Trophy.

En som gjort det.. många gånger är Niclas Lidström som nu fått se sitt Detroit Red Wings kvittera till 1-1 i matcher mot Nashville – i match två hämnades Todd Beruzzi omedelbart på Shea Weber efter hans fula påhopp på Henrik Zetterberg i match 1- och jag började prata med Nicklas om detta.. till en början det som hände i match 1

– Det var riktigt ful inte minst som matchen var avgjord när han tog tag i Zätas huvud och slår i det i sargen. Så i och med att det inte blev någon utvisning så kände väl Bertuzzi tag i det och skipade rättvis direkt i matchen

Men är det inte lite sorgligt att ni ska skipa egen rättvisa?

– Jo det var lite tillbaka till Old Time Hockey.. men Weber accepterade ju utmaningen av Bertuzzi så, det var väl rättvist.

När Detroit ska döda utvisningar så märks det att Nikclas Lidström inte är riktigt återställd efter sin skada:

– Nej jag spelar powerplay men inte boxplay- jag känner av skadan fortfarande i vissa moment när jag måste vända åt ett håll..

1-1 mellan Detroit och Nashville, Mellan San José och St Louis, mellan New York Rangers och Ottawa , mellan Washington och Boston.

men två lag ligger under med 2-0 efter två hemma matcher- dels Pittsburgh som tappat två matcher mot Philadelphia och sen NHL:s bästa lag i grundserien och fjolårsfinalisterna Vancouver Canucks som nu kommit till Los Angeles. Piskade att vinna och fortfarande utan Daniel Sedin.

Vi hör Henrik om den uppkomna situationen:

– De har ett psykologiskt övertag nu men det kan man vända fort. Om vi vinner här på söndagen så får vi övertaget. Vi har spelat bra fem mot fem men i sista matchen släppte vi in två mål i vårt eget powerplay- i första matchen drog vi på oss förmycket utvisningar.

Tror han Schneider kommer ersätta Luongo i mål?

– Luongo har gjort det han ska i båda matcherna, men vi har två bra målvakter. Men jag har inte hört nåt.

Annika Greder Duncan
radiosporten@sr.se