1 av 9
2 av 9
Foto: Jens L´Estrade/Scanpix.
3 av 9
Foto: Jens L´Estrade/Scanpix.
4 av 9
Foto: Jens L´Estrade/Scanpix.
5 av 9
Foto: Jens L´Estrade/Scanpix.
6 av 9
Foto: Jens L´estrade/Scanpix.
7 av 9
8 av 9
Foto: Jonas Ekströmmer/Scanpix.
9 av 9
Foto: Jens Lestrade/Scanpix.

L-G: "Blir djävulskt på tisdag"

 Radiosportens ishockeyexpert tror inte Skellefteå räcker till för att vända finalserien.

Guldhjälmarna var putsade, champagnen vältempererad och festlokalen bokad. Men Brynäs blev inte svenska mästare i det här andetaget.

– Kanske inte helt rättvist, tyckte nog hemmapubliken. Framförallt under de första fem minuterna i förlängningen så var Skellefteå oerhört illa ute. Men mitt i all bedrövelse så petade de in ett mycket vackert powerplaymål, summerade L-G Jansson.

Efter två minuter in på förlängningen. Tvåmålsskytten Jakob Silfverberg tog hand om den, åkte fram men träffade stolpen. Mål där, och hemmalaget hade fått användning av den där champagnen.

– Han åkte fram på ett elegant sätt och skjuter ett skott som var så snabbt att man inte han med. Men tydligen tog den i stolpen.

Hur svårt blir det för Brynäs att tända om inför nästa SM-final?

– Det blir nog inte så svårt att tända om, men de är ju två som dansar. Skellefteå kommer också tända om och har fått en liten vittring. Jag tycker Skellefteå gör en bra match och är under 60 minuter bättre.

Skellefteå har efter varje SM-final, förutom den första, sagt att det sett bra ut och att det kommer ordna sig. Nu har de någonstans fått något rätt.

– Jag tyckte det kändes som att Brynäs skulle ta tag i det här helt. Med så mycket målchanser de hade i början, det var nästan hysteriskt. Och så kom den här vändningen i powerplay. Möjligtvist är det här lite rättvist, någon match måste ju Skellefteå få vinna, summerade L-G Jansson.

Kan detta vara vändningen?

– Jag är mycket tveksam, de ska ju vinna tre matcher till. Nu är det möjligt att det blir en match av djävulsk inställning på tisdag, men så ska de ju tillbaka hit till Gävle, sa L-G.

Christian Olsson
christian.olsson@sr.se

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista