Damallsvenskan

Seger för Linköping mot Tyresö i damallsvenskan

Linköpings Charlotte Rohlin
2:00 min

7-0 i premiären hemma mot Örebro imponerade - men det var också en match Tyresö ska vinna sju dagar i veckan. Det första stora testet väntade på Folkungavallen. Och Linköping vann med 1-0.

Om jättesatsningen ska betala sig med ett tilltänkt SM-guld finns det ett och annat att jobba med framöver.

Linköping, med sina egna högt ställda mål, blir troligen precis den svåra konkurrent som förhandstipsen slagit fast.

Det visade det tidiga toppmötet.

Klubben har värvat smart - om än inte lika dyrt, brett och uppseendeväckande som Tyresö. Malmös tidigare målspruta, holländskan Manon Melis, var på vippen att bryta dödläget i den första halvleken. Men hon prickade stolpens utsida.

Landslagsbackarna Linda Sembrant och Johanna Frisk hade fullt upp men Melis, som med sin snabbhet rann igenom flera gånger.

Och på mitten styrde och ställde Nilla Fischer.

På högerkanten låg Emma Lundh bakom ett och annat. Snabba fötter, fin teknik där. Och med ett sinne för att uppfatta situationer rätt. Det var knappt styrfart på bollen, men den smet förbi mängder med ben till 1-0 tio minuter in i andra.

Den ledningen hade Linköping spelat till sig.

Den stora besvikelsen?

Världsstjärnan Marta. Överambitiös, frustrerad, irriterad, hårt åtgången som hon blev av ett aggressivt hemmaförsvar, styrt av den utmärka Charlotte Rohlin.

TT
fotboll@sr.se

Mer om Damallsvenskan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".