AP Photo/Jim Mone
Stanley cup

Ödesmatch – då kan Sedin vara tillbaka

Daniel Sedin: "Kanske har respekten mellan spelare försvunnit"
6:14 min

Daniel Sedin kan göra comeback efter en månads frånvaro – när Canucks behöver det som mest.

Det har gått nästan en månad sedan Daniel Sedin spelade senast i Vancouver Canucks.

Under den tiden har laget hamnat i underläge med 0–3 mot Los Angeles Kings och är bara en förlust ifrån att vara utslagna ur Stanley cup-slutspelet.

Då kan Daniel Sedin göra comeback.

Han fanns till mångas förvåning med på den senaste träningen och för Radiosporten i Kalifornien berättar Sedin om den svåra hjärnskakningen.

– Jag har aldrig haft hjärnskakning förut och tänkte att det skulle ta en vecka kanske. Sedan när det inte blev bättre blev man lite orolig.

Men beslut om huruvida Daniel Sedin faktiskt spelar tas först på matchdagen. Gör han det, finns inga skäl att vara orolig menar han själv.

– Spelar jag i morgon anser jag att jag är hundra procent.

Sedin har förstås följt sitt lag från sidan, och tycker inte att Vancouver har varit så underlägsna som 0–3-underläget antyder.

– Första matchen har vi otroligt mycket utvisningar, andra matchen släpper vi in två mål shorthanded och nu senast spelade viriktigt bra och kunde lätt ha vunnit men hade inte riktigt flytet.

Natten till torsdag klockan 4 svensk tid spelas den fjärde kvartsfinalen mellan Vancouver Canucks och Los Angeles Kings.

Gustav Landmark
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".