Foto: Pontus Lundahl / Scanpix

Jakob Silfverbergs avskedshälsning till fansen

Jakob Silfverbergs: "Ett enormt jävla tack"
0:43 min

Han visade vägen mot guldet med sitt 1-0-mål efter drygt halva matchen. Stödet av publiken gav honom nya krafter.

Jakob Silfverberg är en av de största guldorganisatörerna i Brynäs. 13 mål under slutspelet, varav en riktig smällkaramell i den sjätte finalen.

– Det är helt magiskt. Det går inte att beskriva, det är så otroligt mycket känslor som bubblar upp, säger Jakob Silfverberg till Radiosporten efter slutsignalen.

– Man har levt som i en bubbla i några veckor och hela tiden trott på det här. Man har trott på det hela vägen och det känns magiskt, fortsätter Silfverberg.

Han tackar tränarna och och medspelarna för framgången och inte minst fansen.

– Ett enormt jävla tack till alla som stöttat Brynäs under den här säsongen, inte minst i slutspelet. Det ger så mycket energi, man blir som en annan människa. Jag är så jävla stolt över alla er.

Nästa säsong väntar spel i NHL och Ottawa Senators som redan inför den här säsongen ville ha över Jakob Silfverberg. Brynässpelaren ville stanna ett år till i elitserien och skaffa erfarenhet. Det är man ganska glada över i Gävle, kan man tro.

Lena Sundqvist
lena.sundqvist@sr.se

Martin Svensson, SR Gävleborg
martin.svensson@sr.se

Johnnie Lager
Johnnie.lager@sr.se

Martin Hedberg
martin.hedberg@sr.se

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".