Foto: Ned Alley/Scanpix Norge

Landslagsorienterare gör tidig comeback

Orienteringsstjärnan Peter Öberg gör comeback från sin skada tidigare än väntat. Redan till helgens tävlingar i Brottby finns han med i startlistan.

För en månad fick Peter Öberg det tuffa beskedet: bristning i hälsenan. Risken fanns att han skulle missa både EM i Dalarna i maj och VM i Schweiz senare i år. Men nu gör Öberg comeback, betydligt tidigare än väntat. Redan till helgens Silva League-tävlingar i Brottby. 

– Förra veckan körde jag ett löppass på 45 minuter och det kändes bättre än jag hade hoppats på, även om det fortfarande är lite stelt. Jag kör fortfarande i ganska lugnt tempo, säger Peter Öberg.

Öberg är medveten om att risken med en för tidig comeback skulle kunna innebära att han missar sommarens orienteringsfester.

 Jag är ungefär halvvägs i rehaben, men har ett antal trappsteg kvar. Jag vill inte ta ut något i förskott, med ett bakslag finns risken att jag missar såväl EM som VM, säger han.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Mer om Orientering

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".