Basketligan nära konkurs

Svensk basket mår inte bra. I varje fall inte ekonomiskt. Basketligan dras med ett budgetunderskott på 1,3 miljoner och nu hoppar den högsta ledningen av sina uppdrag.

Efter att ha misslyckats med att få stöd för sin ekonomiska räddningsplan väljer Basketligans ordförande Kaj Krantz, Norrköping Dolphins, att lämna sin post i likhet med vice ordföranden Ove Fahlén, Jämtland.

Förslaget innebar i korthet att varje klubb i ligan skulle bidra med 180 000 kronor utöver medlemsavgiften för att få ligans ekonomi på fötter. Sju klubbar stödde förslaget, men ett nej från Plannja, Södertälje, Sallén och Sundsvall sänkte förslaget – till Kaj Krantz stora förtret.
  – Jag är otroligt besviken, säger den avgående ordföranden till NT. Krantz tror att Basketligan kan stå inför en finansiell kollaps.
  – Jag bedömer risken för konkurs som uppenbar.

Sallén var en av klubbarna som förpassade räddningsplanen till papperskorgen. Klubbens ordförande Gunnar Preuss delar inte Krantz syn på situationen.
  – Det finns planer på hur vi ska agera. Vi har blivit vana att klara stålbad i våra klubbar och ska klara det här också, säger han till Norrköpings Tidningar.

Viktor Barth-Kron
viktor.barth-kron@sr.se