Vad City gjorde bättre än Barcelona

Alla beslut, studsar och andra faktorer kan kokas ihop till en enda anledning vilken avgjorde Manchesterderbyt. Bolltempot.

Långa stunder såg City ut som Barcelona och United ut som en röd version av Chelseas buss, som de parkerade framför eget mål förra veckan.

United gav bort det synbara initiativet, vilket de ofta gör. Genom att låta motståndarna anfalla kan ett gediget försvarsspel och bollvinster vid rätt tillfällen ge egna laget ett frislag på motståndarens Akilleshäl. I form av omställningar.

Snabba, korta, röda anfall ställdes mot den ljusblåa mer segdragna motsvarighetens kortpassningar, instick och centrerade anfall.

På så sätt liknade City blaugrana denna kväll. Med ett undantag. Bolltempot. Det kan låta för enkelt men eftersom City hela tiden använde sitt bollinnehav till att förflytta United i både sidled och djupled öppnades ytor gång på gång.

Tack vare tre snabba passningar i sidled kan spelare som Nasri hitta in till spelare som Agüero på fjärde passningen, trots att de har fem United-spelare emellan sig.

Se och lär Tito Vilanova?

Citys bästa: Kompany.

Uniteds bästa: Ferguson. Han var den enda som brann till.

Emelie Ölander
emelie.olander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".