1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
Foto: Foto Björn Larsson Rosvall / Scanpix.
5 av 5
Foto: Björn Larsson Rosvall / Scanpix.
Göteborg-Sundsvall 2-0

Sundsvall chanslösa mot Blåvitt

Kevin Walker, Gif Sundsvall: ”Vi tar över i andra”
1:45 min

Senaste Sundsvall vann mot IFK Göteborg var 2004. Gif:arna får fortsätta vänta. IFK kontrollerade matchen totalt och vann med 2-0.

 Radiosportens Per Kahl valde lagens lirare:
IFK Göteborg: Joel Allansson
Gif Sundsvall: Kevin Walker

Sundsvalls Ari Skúlason, Emil Forsberg, Johan Eklund, Denis dos Santos och Tommy Naurin var inte med på plan. Det märktes.

Göteborgs Hannes Stiller gjorde 1-0 redan efter fyra  minuters spel och efter det släpptes knappt Gif:arna in på göteborgarnas planhalva.

– Vi hade ett tidigt mål på Råsunda emot oss också och lyckades vända det, så i det läget tror vi absolut att vi kan vända en sådan inledning, säger Sundsvalls Kevin Walker till Radiosporten.

IFK Göteborg har talat om att laget ska spela mer boll på mittfältet och skippa långbollar från försvar till anfall. Men det var i dessa snabba förflyttningar som blåvitt var som allra farligast.

I 28:e minuten gjorde Joel Allansson 2-0, hans första allsvenska mål. Logi Valgardsson drog i gång ett snabbt anfall över Sundsvalls planhalva. Islänningen slog inlägget snett in i målområdet där Allansson tryckte in bollen.

– Vi gör en jättebramatch, främst försvarsspelet är mycket bra, säger Allansson till Radiosporten.

Göteborg gjorde ett jättehopp i tabellen från tionde till tredje plats. Sundsvall ligger på tionde, båda lagen har en match mer spelad än resten.

– Det är alltid viktigt att ta tre poäng, speciell nu när vi har Elfsborg borta i nästa match. Det är positiva vibbar, säger Allansson.

Så var matchen:

IFK Göteborg - Gif Sundsvall 2-0

Kommentator: Per Kahl

Andra halvlek
90+2 Slut "Göteborg gjorde båda målen i första halvlek, andra halvlek var lite seg" sammanfattar Kahl

90 Tilläggstid 2 minuter

83 Hysén flyttar ner på mittfältet för att försvara ledningen

83 "Göteborg kontrollerar matchen fullständigt. Sundsvall skapar i princip ingenting" säger Kahl

62 "Det kunde varit 3-0, Hysén brände det skottet. Berglunds räddning v5r inte särskilt märkvärdig faktiskt. Han är lite frustrerad över lägen han inte får" säger Kahl. "Sundsvall skapar väldigt lite. Matchkvalitén har gått ner i andra, kanske för att Göteborg inte känner att de behöver skapa så mycket mer".

54 Robert Lundström, Sundsvall, får iväg ett bra skott som med en ansträngning från John Alvbåge kan tippas ut.

47 "Göteborg är vassast när de går enligt sin gamla metodik med långa, snabba bollar från försvar till anfall, men det finns tendeser av det nya spelet" säger Kahl

46 Matchen är i gång

Första halvlek
45 Paus

43 "Göteborg har frispark. Hysén, Samuelsson och Gerzic samtalar om hur den ska slås och plötsligt slår Gerzic bollen, men utanför" säger Kahl

28 MÅL! Göteborgs Joel Allansson gör 2-0 "Snabbt anfall där man rör sig snabbt över motståndarnas planhalva, Logi Valgardsson slår ett inlägg snett in i målområdet till Joel Allanson som sätter den i mål. Inte mycket talar för Sundsvall, de hade en kortare period med tre täta hörnor där det var lite oreda i IFK:s försvar, men inte annars"

21 Tobias Hysén går i kamp med Sundsvalls Christian Brink, tar sig förbi, men skjuter utanför

20 "Det som kan noteras är att det fortfarande är så att när Göteborg väljer att gå framåt i ett omställningsspel är man starkast, trots att man sagt att de skulle spela mer boll på mittfältet" säger Kahl

13 Tobias Sana, Göteborg, är aktiv i anfallet. Först med en frispark, sen är han nära ett bra avslut, men är offside. Sundsvall har svårt att komma till anfall i över huvud taget

8 "Bortsett från det första anfallet känns det som att Göteborg kommer att ha spelet den här matchen. Det är känslan" säger Kahl

6 "Det var en hörna,mitt i straffområdet kom Stiller som är IFK Göteborgs målskytt nummer ett med sitt tredje mål" säger Kahl

5 MÅL! Göteborgs Hannes Stiller gör 1-0 på en fast situation

1 Matchen har startat

Lovisa Giertta
lovisa.giertta@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".